Het Filmhuis Den Haag heeft de Europa Cinemas Award gewonnen voor de Best Programming 2015. 

Dat heeft de bioscoop maandag bekendgemaakt.

Het is de eerste maal dat een Nederlandse bioscoop de prijs krijgt. Bij Europa Cinemas, een groot netwerk van arthousebioscopen, zijn bijna duizend Europese theaters aangesloten, afkomstig uit 42 landen. De organisatie reikt jaarlijks drie prijzen uit: voor 'best programming', voor 'best youth audience activities' en voor 'best entrepreneur'.

De bekroning voor beste programming wordt uitgereikt op basis van de diversiteit van het aanbod en het aantal vertoonde titels uit Europese landen.

Uitreiking

De prijs wordt op 27 november uitgereikt, tijdens de jaarlijkse conferentie van Europa Cinemas. Deze vindt dit jaar in Praag plaats. Directeur Géke Roelink van het Filmhuis Den Haag is aanwezig om het beeldje in ontvangst te nemen. “Het is een enorme eer dat ook Europese experts zien hoe bijzonder het Filmhuis Den Haag is”, reageert Roelink maandag.

Jaarlijks bezoeken zo'n 160.000 mensen Filmhuis Den Haag, onder wie ruim 12.000 scholieren die deelnemen aan een van de vele educatieve programma's. Filmhuis Den Haag heeft de beschikking over 5 filmzalen met een totale capaciteit van 332 stoelen.