De films Steve Jobs en The Last Witch Hunter hebben in hun eerste weekend flink minder binnengehaald dan verwacht. Verschillende filmsites schrijven over een 'flop'.

Onder andere Wall Street Journal schrijft over het tegenvallende eerste weekend van de films.

Steve Jobs, de film over de Apple-oprichter, met Michael Fassbender in de hoofdrol, haalde in het eerste weekend zo'n 7,2 miljoen dollar (6,6 miljoen euro) op. De film was eerder al te zien op verschillende plaatsen, maar ging nu officieel in première.

Video: Trailer Steve Jobs

Steve Jobs
Steve Jobs

The Last Witch Hunter, met in de hoofdrollen Vin Diesel en Elijah Wood, haalde in het eerste weekend zo'n 10,8 miljoen dollar op. De film kostte zo'n 70 miljoen dollar (63,5 miljoen euro) om te maken.

Ook Paranormal Activity: The Ghost Dimension heeft een tegenvallend eerste weekend gehad: de film haalde 8,2 miljoen dollar (7,44 miljoen euro) op en was in slechts de helft van de bioscopen te zien van de vorige film.

Video: Trailer The Last Witch Hunter

Trailer The Last Witch Hunter
Trailer The Last Witch Hunter

Nederland

In Nederland staat The Last Witch Hunter volgens Independent Films op de vijfde plek. Paranormal Activity staat op de vierde plaats. De filmproductiemaatschappij laat tegenover NU.nl weten dat het zeer tevreden is met hoe de eerstgenoemde film het in Nederland doet.