De derde en laatste trailer van Star Wars: The Force Awakens is binnen 24 uur meer dan 100 miljoen keer bekeken.

Dat meldt Lucasfilm vrijdag op de website van Star Wars.

Om exact te zijn is er op het internet 112 miljoen keer naar de trailer gekeken. Via de Amerikaanse televisie hebben ongeveer 16 miljoen kijkers het voorproefje gezien.

Nooit eerder is een trailer binnen een etmaal zo vaak bekeken. Het vorige record stond op de tweede trailer van The Force Awakens.

J.J. Abrams

De film wordt geregisseerd door Amerikaan J.J. Abrams. Die is onder meer bekend als regisseur van de twee meest recente Star Trek-films, en als maker van tv-series Alias en Lost. In tegenstelling tot de vorige drie delen zegt Abrams minder gebruik te maken van special effects, maar meer echte sets en effecten toe te passen.

Het scenario van Star Wars: The Force Awakens is van de hand van Lawrence Kasdan, de scenarist van de hoogst gewaardeerde Star Wars-film The Empire Strikes Back. De muziek is weer gecomponeerd door John Williams.

Star Wars: The Force Awakens is de eerste Star Wars-film die wordt uitgebracht sinds Disney de serie in 2012 van bedenker George Lucas heeft overgenomen. Lucas is voor dit zevende deel en nog twee te verschijnen films creatief consultant.

Het zevende deel van Star Wars gaat op 16 december 2015 in Nederland in première. Kaarten voor de film zijn al te koop.