Woensdag 28 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Regisseur Jurassic World laat vrouwelijk personage niet meer op hakken rennen

De regisseur van Jurassic World is niet van plan het personage van Bryce Dallas Howard nog eens op hakken door de jungle te laten rennen. Na de eerste film ontstond flinke controverse over de dokter die op pumps voor dinosaurussen wegrende.
Door NU.nl

In een interview met Cosmopolitan vertelt de actrice dat regisseur Colin Trevorrow heeft toegezegd dat ze niet nog eens op hakken hoeft te rennen.

"Hij stuurde me al een berichtje: geen hakken in 2018", aldus Howard die er aan toevoegt dat ze de woede over haar personage op hakken niet helemaal snapte.

"Voor mij was het logisch dat Claire op hakken door de jungle rent: het is symbolisch voor hoe ze tegen de problemen in de film aankijkt. Zij verwacht niet dat ze moet gaan rennen."

Serieus

Howard is echter blij dat het publiek haar personage zo serieus nam en ziet de opmerkingen over de hakken als een "feministische kijk". "Ik waardeer het ontzettend dat mensen zeker willen weten dat vrouwelijke personages ook belangrijk zijn en niet alleen maar een zijspoor moeten vervullen."


Lees meer over:

Jurassic World

Aanbevolen artikelen