Jeremy Renner ziet het niet als "zijn taak" om te strijden voor gelijke behandeling van vrouwen en mannen in Hollywood. Jennifer Lawrence riep mannen onlangs op mee te onderhandelen over gelijke salarissen voor mannen en vrouwen, maar de acteur ziet daar geen heil in.

Dat zegt hij tegen Business Insider.

"Dat is niet mijn werk. Ik weet niets van contracten, van geld of iets in die richting. Ik ben een artiest en laat dat soort dingen door andere mensen doen", aldus de 44-jarige acteur.

Jennifer Lawrence riep in een column haar collega's op harder te strijden voor gelijke behandeling van vrouwen en mannen in Hollywood. De actrice kwam er dankzij een lek bij Sony achter dat zij en Amy Adams veel minder betaald hadden gekregen voor hun rollen in American Hustle dan Jeremy Renner, Bradley Cooper en Christian Bale.

Onderhandelen

Lawrence riep haar mannelijke collega's op samen met actrices te onderhandelen over salarissen. Cooper liet eerder weten mee te willen werken aan de strijd, maar Renner is minder enthousiast.

"Ik doe wat ik goed kan, daar concentreer ik me op, en dat is het", aldus de acteur.

Volgens Business Insider zijn acteurs en actrices amper betrokken bij salarisonderhandelingen. De zaken gaan meestal via agenten, managers en advocaten.