De Vlaming Louis Talpe heeft een rol te pakken in de dramaserie Of Kings and Prophets van de Amerikaanse zender ABC. Talpe neemt de rol van Eliab op zich, de broer van koning David van Israël.

Deadline omschrijft de serie als een epische Bijbelse saga over geloof, ambitie en verraad, verteld door de ogen van een moegestreden koning, een haatdragende profeet en een vindingrijke jonge herder.

Of Kings and Prophets is gebaseerd op de Bijbelse boeken van Samuel. De cast bestaat verder uit Ray Winstone, Olly Rix, Simone Kessell, James Floyd, Haaz Sleiman, Maisie Richardson-Sellers en Mohammed Bakri.

Op de website van castingbureau Kemna vertelt Talpe: "De serie is gebaseerd op het Bijbelse verhaal van David en Goliath en de gevechten tussen Israelieten en Filistijnen. Ik speel Eliab, de oudere broer van David. Hij is officier in het leger van Saul en is een heel dedicated soldaat. Niet echt een tegenpool van David, maar heel veel lijken ze ook niet op elkaar."

Zuid-Afrika

Talpe is momenteel bezig met de opnames in Zuid-Afrika. "Het wordt hier zomer, dus ik ga de koude winter wel missen. Maar het is hier enorm groots en goed verzorgd. Het landschap en het decor is geweldig natuurlijk en het ziet er te gek uit. Het is echt een geweldige ervaring."