De Britse kranten zijn omver geblazen door de James Bond-film Spectre. De grote Britse kranten The Guardian en The Telegraph geven allebei vijf sterren: "Het is een 007-avontuur dat aan een delirium grenst."

De nieuwe James Bond-film Spectre heeft een extreem warm onthaal gekregen in 'thuishaven' Groot-Brittannië. Zowel de krant The Guardian als ook The Telegraph geven de film vijf sterren.

Volgens The Guardian keert Bond-acteur Daniel Craig terug in een "ongelofelijk spannend, spectaculair, opera-achtig James Bond-avontuur dat aan een delirium grenst".

Spectre is volgens de krant "pure actie-mayhem met een groot gevoel voor stijl". Craig wordt bovendien ''een van de beste Bond-acteurs aller tijden" genoemd. "Hij is gelijkwaardig aan Sean Connery."

Video: Trailer Spectre

Spectre
Spectre

'Adembenemend'

The Telegraph roemt regisseur Sam Mendes, die "op een flamboyante manier de James Bond-saga gebruikt om adembenemende actie met de klassieke 007-sfeer te combineren".

Beide kranten noemen de martelscène in de 24e Bond-film als eentje voor in de boeken. "Huiveringwekkend sadistisch", zegt De Telegraph

Hype

De Daily Mail is iets minder euforisch, maar geeft de film alsnog vier sterren. "Maakt de film de gigantische hype, de geheimzinnigheid en de immense voorvreugde waar? Zonder enige twijfel; ja", aldus de krant. 

"Mocht dit de laatste keer zijn dat Craig in de huid van James Bond kruipt, dan doet hij dat met een gigantisch vuurwerk."

Spectre is vanaf 29 oktober in Nederland te zien.