De derde en laatste trailer van Star Wars: The Force Awakens is verschenen.

De hoofdrollen worden gespeeld door John Boyega (Finn, foto), Daisy Ridley (Rey) en Oscar Isaac (Poe Dameron).

"Rey is een soort van straatveger en is erg op zichzelf gesteld", aldus Ridley in een eerder interview. Op een gegeven moment komt ze iemand tegen, waarschijnlijk Finn, die ervoor zorgt dat haar leven totaal verandert. 

Finn was al in de eerste trailer te zien in een Stormtrooper-uitrusting. "Het enige wat ik kan zeggen is dat mijn personage constant in gevaar is en de nodige maatregelen neemt. Ik mag niet te veel zeggen, ook niet of hij slecht of goed is", vertelt Boyega. 

Poe Dameron

Poe Dameron was ook in de eerdere beelden te zien, waar hij in een X-Wing zit. "Hij is de beste die er is", grapt hij. "Hij is door een zekere prinses (waarschijnlijk prinses Leia, red.) naar een missie gestuurd, maar ontmoet Finn, de Stormtrooper. Vanaf dat moment verandert er alles."

Ook was bekend dat er een nieuwe planeet in de Star Wars-film te zien is, genaamd Jakku. De planeet is in Abu Dhabi opgenomen.

J.J. Abrams

De film wordt geregisseerd door Amerikaan J.J. Abrams. Die is onder meer bekend als regisseur van de twee meest recente Star Trek-films, en als maker van tv-series Alias en Lost. In tegenstelling tot de vorige drie delen zegt Abrams minder gebruik te maken van special effects, maar meer echte sets en effecten toe te passen.

Het scenario van Star Wars: The Force Awakens is van de hand van Lawrence Kasdan, de scenarist van de hoogst gewaardeerde Star Wars-film The Empire Strikes Back. De muziek is weer gecomponeerd door John Williams.

Star Wars: The Force Awakens is de eerste Star Wars-film die wordt uitgebracht sinds Disney de serie in 2012 van bedenker George Lucas heeft overgenomen. Lucas is voor dit zevende deel en nog twee te verschijnen films creatief consultant.

Het zevende deel van Star Wars gaat op 16 december 2015 in Nederland in première. Kaarten voor de film zijn al te koop.