Charlize Theron heeft jaren geleden auditie gedaan voor een rol in Paul Verhoevens Showgirls, maar kreeg de rol niet omdat ze te onbekend was. "Ik wil haar daarmee feliciteren, want anders had ze twintig ellendige jaren gehad."

Dat zegt de Nederlandse regisseur in een interview met New York Daily News.

Elizabeth Berkley, die uiteindelijk de hoofdrol speelde in de film die tot een van de slechtste ooit werd benoemd, zag volgens de regisseur haar carrière instorten na haar deelname aan Showgirls.

"Showgirls ruïneerde haar carrière. Als iemand daar de schuld van moet krijgen, zou ik het moeten zijn. Ik dacht dat het interessant was iemand zo te portretteren." 

In Verhoevens Showgirls (1995) speelde Berkley de hoofdrol van Nomi Malone, die in Las Vegas een ster wil worden in grote dansshows.

Bekijk de trailer van Showgirls:

'Moeilijker'

Ook Verhoevens leven werd 'moeilijker' na het verschijnen van Showgirls, maar Berkley kreeg het volgens de regisseur veel zwaarder te verduren. "Hollywood keerde haar de rug toe." 

Volgens Verhoeven dacht Berkley, die in de jaren negentig faam vergaarde als Jessie Spano in Saved by the Bell, dat ze dankzij Showgirls "de volgende Meryl Streep zou worden.