De Britse scenarist Christopher Wood, die verantwoordelijk was voor twee van de bekendste James Bond-films, is op 79-jarige leeftijd overleden.

Acteur Roger Moore, die James Bond speelde in de twee films, maakt dat op Twitter bekend. 

"Ik ben zeer bedroefd door de dood van Christopher", laat Moore weten. "Hij schreef twee van mijn beste." Wood was verantwoordelijk voor de scenario's van The Spy Who Loved Me uit 1977 en Moonraker uit 1979.

De films werden mede wereldberoemd vanwege de legendarische schurk Jaws (gespeeld door acteur Richard Kiel) met zijn stalen gebit, die in beide titels een belangrijke rol had. 

Naast de Bondfilms schreef Wood nog een handvol andere titels. Het geheim van een goede 007-film noemde hij ooit in een interview "alles hetzelfde doen als de vorige keer, maar dan anders".

Romans

Behalve films schreef Wood ook romans. De schrijver studeerde economie en rechten aan Cambridge en vervulde zijn dienstplicht op Cyprus.

Over deze tijd schreef Wood het boek Terrible Hard, Says Alice. Voor dit werk kreeg hij veel lof; critici stelden hem op één lijn met Ernest Hemingway en zijn A Farewell to Arms.

Later raakte zijn literaire carrière wat in het slop en ging Wood erotische boeken schrijven onder de noemer Confessions. De eerste in de reeks, Confessions of a Window Cleaner, werd een groot succes en er volgden er nog tientallen. Hij schreef deze serie onder het pseudoniem Timothy Lea.