Jennifer Lawrence baalde ontzettend toen na de Sony hack bekend werd dat haar mannelijke collega's veel meer geld hadden gekregen voor de film American Hustle

"Ik wilde niet moeilijk of verwend overkomen", schrijft de actrice in de nieuwsbrief Lenny van actrice Lena Dunham.

"Dat leek een goed idee tot ik zag dat iedere man met wie ik werkte dat gevoel zeker niet had." De actrice kreeg 7 procent van de winst, terwijl Bradley Cooper, Jeremy Renner en Christian Bale 9 procent kregen.

Verwend nest

Het idee dat ze een verwend imago zou krijgen als ze meer geld zou willen, wordt volgens Lawrence bevestigd door de gelekte email waarin een producent Angelina Jolie een 'verwend nest' noemde. "Om de een of andere reden kan ik me niet voorstellen dat dit over een man wordt gezegd." 

"Op basis van de statistieken denk ik niet dat ik de enige vrouw ben met dit probleem. Zijn we sociaal geconditioneerd?", vraagt Lawrence zich in haar essay af. 

De 25-jarige actrice laat weten niet meer op een 'schattige manier' haar mening te willen geven. "Ik denk niet dat ook ooit met een man heb samengewerkt die nadacht over de manier waarop hij iets moest zeggen om gehoord te worden."