Er is geen bewijs gevonden voor diefstal door de cast van The Maze Runner tijdens opnames voor The Scorch Trials. De acteurs en actrices zouden prehistorische voorwerpen van beschermde grond in New Mexico hebben meegenomen.

Dat schrijft The Hollywood Reporter.

Hoofdrolspeler Dylan O'Brien vertelde eerder in een Amerikaanse ochtendshow over het bezoek van de cast aan de beschermde grond.

"Ze gaven ons een lange toespraak over de plek en zeiden 'neem niets mee, respecteer de omgeving.' Maar iedereen heeft natuurlijk iets meegenomen."

20th Century Fox, de studio achter The Maze Runner, zei vrijdag in een verklaring dat er "geen bewijs is gevonden dat er prehistorische voorwerpen van de locatie zijn meegenomen". Hij voegde daar aan toe: "Mocht in de toekomst het tegendeel bewezen worden, dan doen we er alles aan om de situatie recht te zetten."

"Wij hebben veel respect voor de lokale cultuur en omgeving. We vinden het dan ook heel erg dat de suggestie is gewekt dat we de verkeerde intenties hadden."

Petitie

Na de eerdere bekentenis van hoofdrolspeler O'Brien werd online een petitie gestart om de spullen terug te krijgen in New Mexico en de cast te dwingen hun excuses aan te bieden. 42.000 mensen zetten hun handtekening onder de petitie.

De oprichtster van de petitie zegt dat ze hoopt dat verklaring van de filmstudio klopt. "Toch vind ik het nog steeds raar dat een acteur hier een grap over zou maken tijdens een televisieshow."

The Maze Runner: The Scorch Trials is het tweede deel in een futuristische filmreeks. The Scorch Trials voert ze naar de Scorch, een troosteloos landschap met onvoorstelbare en gevaarlijke hindernissen.