De populaire filmreeks Transformers krijgt nog zeker vier delen. Topman Steven Davis van filmstudio Hasbro heeft gezegd dat de reeks hiermee nog tien jaar vooruit kan.

Dat heeft hij verteld op een conferentie in het Franse Cannes.

''Transformers 5 is onderweg, evenals de delen zes, zeven en acht'', zei Davis volgens BBC. Mark Wahlberg keert in het vijfde deel terug als Cade Yeagar. De film wordt in 2017 in bioscopen verwacht.

Een van de mensen die door Hasbro is aangetrokken is scenarioschrijver Akiva Goldsman die in 2002 een Oscar won voor A Beautifull Mind. Hij schrijft het scenario voor de volgende Transformerfilm samen met Jeff Pinkner (The Amazing Spider-Man 2, Lost Fringe).

Financieel succes

''Verspreid over een periode van drie maanden hebben we negen van de meest creatieve schrijvers in een kamer gezet'', zei Davis.

Transformers is een financieel succes. Het vierde deel Age of Extinction kwam vorig jaar uit en leverde een kaartverkoop van 1 miljard dollar op, omgerekend bijna 891 miljoen euro. Ook het derde deel Dark of the Moon bereikte deze mijlpaal.

Age of Extinction kreeg vorig jaar echter zeven nominaties voor de Golden Raspberry Awards. Regisseur Michael Bay won de 'prijs' voor slechtste regie.