NU.nl belicht iedere maand een selectie van films die momenteel in de bioscoop draaien en die nog uit moeten komen.

Met deze maand aandacht voor Black Mass, The Martian, Life, The Walk, The Lobster en Pan.

Black Mass

Velen zien Black Mass als de film waarin Johnny Depp voor het eerst sinds tijden weer laat zien wat voor goede acteur hij is. Dat wordt ook erkend in de recensie van NU.nl: "Johnny Depp spat in Black Mass weer ouderwets charismatisch van het doek af. Niet dat de verkleedkist een keer dicht bleef, want Depp is als gangster James 'Whitey' Bulger vrijwel onherkenbaar, met een slecht gebit, lichte contactlenzen en een terugwijkende haarlijn."

Cinema.nl is ook enthousiast over de acteur, maar is minder blij met de film. "Het ontbreken van de emotionele diepgang is echter niet storender dan bijvoorbeeld de overbodige verhaalconstructie in de vorm van politieverhoren, of de lachwekkende poging tot een Bostons accent van Benedict Cumberbatch, die Bulgers broer speelt. Black Mass is weinig opzienbarend, maar Depps dreigende aanwezigheid als Whitey en diens zonder opsmuk geserveerde opkomst en ondergang bieden prima oppervlakkig vermaak."

Trailer: Black Mass

The Martian

Het bejubelde boek The Martian is door Ridley Scott verfilmd en wordt zeer goed ontvangen door de filmpers. Zo is ook NU.nl's Barend de Voogd enthousiast: "Wat The Martian natuurlijk vooral zo aantrekkelijk maakt, naast alle grappen, is dat het een tijdloos verhaal is over menselijke veerkracht. Zelf zouden we het waarschijnlijk nog geen dag volhouden op die planeet, maar we spiegelen ons maar wat graag aan Marks (Matt Damon) doorzettingsvermogen."

Ook Filmtotaal is blij met de film. Toch wil de recensent het enthousiasme over de verfilming van het boek nuanceren. "Geen genreklassieker, wel een onvolprezen bioscoopervaring", wordt er geschreven.

Trailer: The Martian

Life

De nieuwe film van Anton Corbijn is wederom een biopic. Na het bejubelde Control, over het leven van Joy Division-zanger Ian Curtis, komt de Nederlandse regisseur nu met een film over filmster James Dean: Life.

Terwijl de Britse krant The Telegraph zeer enthousiast is over de film, is The Guardian juist niet blij. "Het ziet er goed uit, maar de boodschap komt niet over", aldus de recensent. 

Nog minder tevreden is The Sydney Morning Herald, die Life zelfs een onvoldoende geeft. "Een groep bekende en gewaardeerde acteurs zorgt er niet voor dat de film een succes wordt. Dat is al eens eerder gebeurd met My Week With Marilyn", aldus de krant.

Trailer: Life

The Walk

De internationale filmpers is enthousiaster over The Walk, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Franse koorddanser Philippe Petit. Op 7 augustus 1974 loopt hij op de World Trade Center in New York op een stalen kabel van de zuidtoren naar de noordtoren. 

Hoewel menigeen het einde inmiddels weet, blijft The Walk met Joseph Gordon-Levitt in de hoofdrol volgens IGN zeer spannend. "Het levert meer spanning op dan je verwacht."

Volgens Screenrant is The Walk zelfs een film die je "per se in 3D moet zien. Het haalt niet het niveau van Gravity, maar voor mensen zónder hoogtevrees is het ongetwijfeld een aanrader."

Trailer: The Walk

The Lobster

Ook The Lobster valt in de smaak bij de buitenlandse pers. "Yorgos Lanthimos' eerste Engelstalige film is bijzonder grappig en bevat onvoorspelbare satire", schrijft de Amerikaanse website Variety. Ook The Telegraph is het daarmee eens: "The Lobster is een bijzonder originele film. Je hebt niet eerder iets vergelijkbaars gezien."

Voor fans van James Bond is het immers ook een interessante film: Bondgirl Léa Seydoux is te zien, net als Q's Ben Whishaw. 

Trailer: The Lobster

Pan

Een van de grotere films deze maand is Pan, de prequel op Peter Pan van Joe Wright. Hugh Jackman maakt "veel indruk als theateracteur, maar dat is ook het enige wat plezierig is aan deze film", aldus The Hollywood Reporter

The Wrap is nog meedogenlozer. "Pan is beroerder dan ooit. Het ziet er niet uit, veel elementen zijn uit andere films gejat en de acteerprestaties komen geforceerd over. En dat terwijl George Lucas en Joe Wright meegewerkt hebben aan deze film. Een schande".

Trailer: Pan