Jennifer Hoffman wil het liefst zo veel mogelijk rollen spelen. De actrice is niet alleen te zien in Dokter Tinus, maar binnenkort ook in drie afwisselende rollen op het witte doek.

"Vorig jaar zomer en winter heb ik weken achtereen non-stop gewerkt, elke dag deed ik wat anders. Die afwisseling maakt het erg leuk. Zo veel mogelijk rollen spelen is het allerleukste wat er is", zegt de 34-jarige actrice. "Vaak komt alles tegelijk en kan ik geen nee zeggen. Dat betekent puzzelen met de agenda."

Hoffman is in december te zien in de bioscoopfilm Hallo bungalow en gelijktijdig in de tweede boekverfilming van Dummie de mummie, waarin ze terugkeert als juffrouw Friek. In de bioscoopfilm Familieweekend, die in februari uitkomt, speelt Hoffman een dertig jaar jongere bruid van de rijke weduwnaar Derek de Lint. "Daar ben ik misschien wel het bangst voor, omdat ik daarin extreem overdreven speel met een Rotterdams accent."

Bruiloft

Voorlopig is Hoffman op televisie te zien als Lisa de Graaf, de verloofde van Dokter Tinus in de gelijknamige dramaserie van SBS6. Tinus vraagt Lisa dit vierde seizoen opnieuw ten huwelijk en ze plannen weer een bruiloft. "Maar het gekke aan Dokter Tinus is dat ik nog steeds niet met zekerheid kan stellen of wij gaan trouwen", zegt de actrice geheimzinnig.

"Dokter Tinus is een hork, een chagrijnige vervelende vent. Het wordt grappig omdat hij door iedereen om hem heen gedwongen wordt sociaal te doen. De serie is een knipoog naar een stripfiguur of een sprookjeswereld, met een rare huisarts en vreemde politieagent."

Oud

Sjoukje Hooymaayer speelt dit vierde seizoen een prominentere bijrol als moeder Margriet Elsenbosch. "Ik mag dit seizoen veel met haar spelen. Dat is een feest. Ik ben ook fan van Margreet Blanken, tante Martha. Zo hoop ik ook oud te worden. Je kunt keiharde grappen met ze maken."

Als schoonmoeder is Margriet Elsenbosch niet de gemakkelijkste voor Hoffmans personage Lisa, het schoolhoofd in Wourkem. "De moeder is tien keer zo erg als dokter Tinus zelf. Een koudere vrouw bestaat niet", vertelt ze, die tijdens de opnames regelmatig uit haar rol viel van het lachen.