De psychologische thriller Cornea van Jochem de Vries heeft de hoofdprijs voor de beste film gewonnen van het Fiorentino International Independent Film Festival (MIIFF) in de Italiaanse provincie Toscane. 

Daarnaast won hoofdrolspeler Juda Goslinga de prijs voor beste acteur, zo heeft het festival bekendgemaakt.

De organisatie heeft alle prijswinnaars aangekondigd voorafgaand aan het festival, dat tussen 16 en 19 oktober plaatsvindt.

Cornea wordt op 19 oktober vertoond als slotfilm van het festival, dat een selectie aan onafhankelijk geproduceerde korte en lange films van over de hele wereld vertoont. Het is de bedoeling dat Jochem de Vries en Juda Goslinga bij de vertoning in Toscane aanwezig zullen zijn, om hun prijzen persoonlijk in ontvangst te nemen.

Wanhoop

Cornea gaat over de wanhopige liefde van de 40-jarige Thomas (Goslinga) voor zijn ex-vrouw Marie (Lodeizen). Als zij na een relatie van 17 jaar uit elkaar gaan, blijft Thomas het leven van Marie van dichtbij volgen. Hij bespioneert haar en komt bij haar thuis, zonder dat zij hier iets van merkt. Ook als Thomas een nieuwe vriendin (Wendell Jaspers) krijgt, lijkt een leven zonder Marie voor hem geen toekomst meer te hebben.

Cornea beleefde vorig jaar zijn wereldpremière tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht.