Het Britse drama 45 Years, dat de afgelopen week volle zalen trok in de arthousebioscopen, zal vanaf dit weekeinde meer te zien zijn. 

De film wordt in 43 in plaats van 39 zalen vertoond, maar bovendien draait de film in grotere zalen en zijn er meer voorstellingen ingepland per dag.

Dat heeft distributeur Cinemien zaterdag laten weten. In totaal zagen in anderhalve week tijd al 30.000 mensen de film, wat voor zo'n kleine release een enorm aantal is.

45 Years vertelt over een koppel dat vlak voor het feest van hun 45-jarige trouwdag in een crisis belandt. Beide hoofdrolspelers, Charlotte Rampling en Tom Courtenay, werden op het festival van Berlijn bekroond als beste acteur.

Amy

Het is niet de enige arthousetitel die het momenteel opvallend goed doet. Ook volle zalen trekt de documentaire The Wolfpack, over een groep broers die hun levenskennis vooral hebben opgedaan door het kijken van films. De productie draait slechts in twaalf zalen, maar passeerde dit weekeinde na anderhalve week de 10.000 bezoekers.

Daarnaast blijft de film over het leven van zangeres Amy Winehouse volle zalen trekken. Voor de controversiële documentaire Amy, die eerder dit jaar hoge ogen gooide op het festival van Cannes, zijn binnen anderhalve maand meer dan 160.000 kaartjes verkocht. De film is nog steeds in 48 bioscopen zien.

In de grote multiplexen doen vooral het tweede deel van Maze Runner, de tragikomedie The Intern (met Robert de Niro en Anne Hathaway) en de rampenfilm Everest het goed.