De Nederlandse actrice Famke Janssen is dolblij met haar rol in de serie How To Get Away With Murder. "Het is mooi, het is emotioneel, en het is leuk. Ik ben er heel enthousiast over."

Dat vertelt de Nederlandse actrice aan The Wrap.

De serie draait om topadvocate Annalise Keating (Viola Davis) die haar rechtenstudenten leert hoe je een veroordeling kunt ontlopen. Janssen maakte haar debuut als Eve Rothlow in het tweede seizoen, dat vorige week in de Verenigde Staten in première ging.

Haar personage wordt omschreven als een mysterieuze advocate die ter dood veroordeelde mensen begeleid. In de eerste aflevering van seizoen twee is een gepassioneerde zoen tussen Eve en Annalise te zien, waarna blijkt dat de twee in het verleden en romantische relatie hadden.

"Ik las het script en dacht gewoon: Ja!", zegt Janssen. De actrice weet nog niet hoe lang haar personage te zien zal zijn. "Ik heb tot nu toe drie afleveringen opgenomen, maar we weten niet hoeveel het er in totaal zullen zijn. Het hangt af van mijn filmschema en hun opnameschema. En hoe ze het seizoen willen afsluiten."

Janssen vertelt verder dat ze graag over straat loopt in haar woonplaats New York en met mensen over haar werk praat. "Zo krijg ik altijd direct een reactie van hen. Mensen zijn gewoonlijk heel mondig en openhartig."

Video: Trailer How to get away with murder (seizoen 2)

trailer: How to get away with murder
trailer: How to get away with murder