GTST-acteurs Bartho Braat, Caroline de Bruijn en Erik de Vogel hebben donderdag een plekje gekregen op de RTL Walk of Fame. 

De drie acteurs uit Goede tijden, slechte tijden werden door hun collega's verrast op de set van de soap. GTST viert deze week zijn 25-jarig bestaan.

Braat, De Bruijn en De Vogel mochten in café De Koning hun handen vereeuwigen. "Ze konden zo'n beetje direct hun handen in de tegel drukken, het cement was nog warm", zegt een woordvoerder van RTL. Voor de drie was de uitreiking een grote verrassing.

"We hadden ze naar de studio gelokt onder het mom van een interview, ze hadden echt niets in de gaten. Normaal doen we dit voor het pand van RTL, maar dit keer leek het ons leuk het op de set te doen, in hun natuurlijke habitat."

Video: Reactie Caroline de Bruijn en Erik de Vogel 

'Ook voor mij blijft GTST een verrassing'
'Ook voor mij blijft GTST een verrassing'

Twintig jaar

De keuze viel op Braat, De Bruijn en De Vogel omdat zij al jaren in Goede tijden, slechte tijden te zien zijn als Jef Alberts, Janine Elschot en Ludo Sanders. "Ze zitten al ruim twintig jaar in de serie", weet de woordvoerder. Jette van der Meij, die al 25 jaar de rol van Laura Selmhorst vertolkt, kreeg een paar jaar geleden al een tegel op de RTL Walk of Fame.

Met de tegel die donderdag werd uitgereikt wil RTL de hele cast van GTST in het zonnetje zetten. De zender deelt plekken op zijn Walk of Fame uit bij 'bijzondere momenten', aan mensen die een bijdrage hebben geleverd aan het succes van de zender.

De tegel voor de soapacteurs is de vijftiende die RTL uitdeelde. Eerder kregen onder anderen Irene Moors, Daphne Deckers en Albert Verlinde een plek voor het RTL gebouw op het Mediapark in Hilversum.