De tiende editie van het Leiden International Film Festival opent op 30 oktober met Steve Jobs. De film van regisseur Danny Boyle en scenarioschrijver Aaron Sorkin beleeft hiermee in Leiden zijn Nederlandse première.

Dat maakt de organisatie van het festival woensdag bekend.

De film is een intiem portret van Steve Paul Jobs, CEO en oprichter van Apple. De film laat zien wat er achter de schermen gebeurde tijdens de digitale revolutie die de lancering van drie iconische producten van Apple in de jaren tachtig en negentig bewerkstelligde.

De hoofdrollen worden gespeeld door Michael Fassbender, Kate Winslet en Seth Rogen.

Volledige programma

Het Leiden International Film Festival is begonnen in 2006 en is tegenwoordig één van de belangrijkste filmfestivals in Nederland voor films op het grensvlak van arthouse en 'mainstream' cinema.

Het volledige programma van deze editie, die duurt van 30 oktober tot en met 8 november, wordt op 14 oktober bekendgemaakt. Steve Jobs draait vanaf 3 december in de Nederlandse bioscopen.

Het festival zal worden afgesloten met de film Carol, van regisseur Tod Haynes, meldt Filmtotaal. De hoofdrollen in de film worden vertolkt door Cate Blanchett en Rooney Mara.