Frank Masmeijer heeft in een interview met De Telegraaf gezegd dat hij gevraagd is voor een rol in Penoza, maar volgens de producent van de serie klopt daar niets van. "Het idee! Ik ben nog eerder voor Jan Smit."

Alain de Levita laat weten dat het niet klopt dat Masmeijer is benaderd voor een rol. 

Bij Shownieuws en in De Telegraaf vertelde journalist Evert Santegoeds dat Masmeijer met hem had gesproken over de mogelijke rol in de serie.

De oud-presentator, die al jaren in België woont, zat een aantal maanden vast op verdenking van smokkel van cocaïne. In juni werd hij op vrije voeten gesteld met huisarrest en een enkelband. De presentator trok in de jaren tachtig en negentig een miljoenenpubliek met populaire programma's als de Holidayshow en Dinges.

In een eerder interview met De Telegraaf liet hij al weten graag te willen terugkeren op televisie. "Als alles achter de rug is hoop ik dat er een tv-zender is die het aandurft om te zeggen: die Masmeijer vroeger, zo slecht was dat niet. En dat ik op een dag weer een mooi programma krijg dat oude tijden doet herleven!"

Seizoen vier

De kans dat de makers van Penoza op zoek gaan naar nieuwe acteurs is reëel. Twee weken geleden maakte regisseur Diederik van Rooijen al bekend serieus te denken aan een vijfde seizoen. Op dit moment is de vierde reeks op televisie te zien.

In Penoza IV worstelt hoofdpersoon Carmen van Walraven (Monic Hendrickx) met black-outs en andere fysieke problemen na de aanslag op haar leven. In de gevangenis wacht zij het proces af dat het Openbaar Ministerie tegen haar voorbereidt. Maar omdat er een bende-oorlog in Amsterdam woedt, vraagt de officier van justitie of zij wil meewerken met de politie.