Actrice Catherine Coulson, bekend van de rol als Log Lady in Twin Peaks, is maandag op 71-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker.

Dat meldt Variety.

In Twin Peaks speelde Coulson als Log Lady een teruggetrokken vrouw die tegen een boomstronk praatte. Momenteel wordt er gewerkt aan een nieuw seizoen van de serie. Coulson werd gevraagd om wederom een rol te spelen in de nieuwe afleveringen.

"We hebben allemaal verdriet momenteel, ze betekende ontzettend veel voor een groot aantal mensen", aldus haar woordvoerder. David Lynch, bedenker van Twin Peaks, laat in een verklaring weten een van zijn grootste vrienden te zijn kwijtgeraakt. "Catherine was puur goud. Ze werkte hard, kon altijd lachen en was de Log Lady."

'Enige normale'

Coulson werkte in 1977 samen met Lynch voor de film Eraserhead. Toen kwam het duo op het idee over een personage die rondloopt met een boomstronk.

De actrice beschreef haar personage als "de enige normale persoon" in Twin Peaks. Wel gaf Coulson toe dat de vrouw "een klein trauma had opgelopen en daardoor misschien wat veel optrok met het stuk dennenboom".

Onlangs was de actrice nog te zien in een aflevering van de serie Portlandia en in de film Redwood Highway.