Matt Damon wil de rol van Daredevil krijgen, maar de acteur wil enkel het superheldenpak aantrekken indien Christopher Nolan de film regisseert.

Dat zegt de acteur tegen People.

Damon werkte eerder al samen met Nolan voor de film Interstellar. "Ik zou een rol als superheld enkel accepteren als de juiste situatie zich voordoet", aldus Damon. 

Toen de film Daredevil in 2002 werd gemaakt, durfde de acteur niet mee te werken aan het project. "Ik had het werk van de regisseur Mark Steven Johnson niet gezien en wist het gewoon niet. Daarom heb ik destijds nee gezegd tegen de rol."

Marvel

"Als Christopher Nolan naar me komt en vraagt of ik de rol in zijn versie van Daredevil wil spelen, zeg ik ja." Daredevil is echter een superheld uit de collectie van uitgever Marvel. Nolan heeft vooralsnog enkel gewerkt aan producties in combinatie met concurrent DC Comics.

Damon heeft wel nog enige hoop indien Nolan nooit beschikbaar zal zijn. Zijn goede vriend Ben Affleck, die nu Batman speelt in Batman vs Superman: Dawn of Justice, heeft zijn zinnen gezet op de regiestoel. "Ik bedoel maar", aldus Damon.