Ruim duizend mensen hebben inmiddels de online petitie getekend voor het behoud van de City-bioscoop op de Voorstraat in Utrecht.

Onder de tekenaars zijn ook actice Sylvia Hoeks en schrijfster Manon Uphoff. De initiatiefnemers van de petitie zijn van mening dat City niet mag verdwijnen, omdat een historische bioscoop betreft die van belangrijke waarde is voor Utrecht.

Door de bouw van megabioscopen in Utrecht, is de toekomst van City onzeker. Zoals het er nu naar uitziet zal de bioscoop zijn deuren moeten sluiten.

Bioscoopoorlog

In Utrecht woedt momenteel een heuse bioscoopoorlog. In maart sloot Camera/Studio aan de Oudegracht zijn deuren. Het was de oudste nog werkende bioscoop van Nederland.

Tegelijkertijd komen er ook nieuwe bioscopen bij. Zo komt er definitief een megabioscoop bij de Jaarbeurs, nadat in juli door de Raad van State een streep was gehaald door vrijwel alle bezwaren tegen de komst van deze bios, die veertien zalen krijgt.

Een van de bezwaarmakers was de uitbater van De Sterrenkijker, de bioscoop in Leidsche Rijn die vorige week open ging. Hij vreest veel concurrentie van de megabios bij de Jaarbeurs.

Dan zijn er ook nog plannen om een stadsbioscoop te realiseren, De Kade. Ook deze plannen stuiten op veel verzet, omdat er wijzigingen in het bestemmingsplan van de buurt nodig zijn. Het Utrechtse stadsbestuur beslist deze maand over de vergunning van De Kade. 

Lees meer over de Utrechtse bioscoopoorlog op DUIC