Martijn Fischer, Peter Paul Muller en Loes Haverkort hebben rollen bemachtigd in de nieuwe Nederlandse serie Vechtershart. Dat hebben BNN en Endemol Nederland donderdag bekendgemaakt.

Eerder was al aangekondigd dat de hoofdrollen worden gespeeld door Waldemar Torenstra en Benja Bruijning. Ook Henk Poort, Kenneth Herdigein, Johan Leysen en Imanuelle Grives zijn in de nieuwe serie te zien.

De serie speelt zich af in de hechte wereld van de vechtsport en de boksscholen. Door een geweldsdelict belandt kickbokskampioen Nick (Torenstra) in de gevangenis. Dit lijkt het einde van zijn carrière te zijn. Maar als hij na vier jaar weer vrij komt, is hij vastbesloten zich een weg terug naar de top te vechten. Hiervoor klopt hij aan bij de man die hem de sport leerde, zijn vader (Leysen).

Vechtershart is vanaf 22 november elke zondag te zien bij BNN op NPO3. De serie is een coproductie van BNN en Endemol Nederland, naar een idee van Waldemar Torenstra, Maaik Krijgsman en Annemieke van Vliet. De serie is ontwikkeld onder leiding van Pieter Bart Korthuis (Penoza).