De conservatieve actiegroep One Million Moms wil dat The Muppets van de televisie verdwijnt. De nieuwe versie van de beroemde poppenserie zou ongeschikt zijn voor kinderen.

De serie die eerder deze week terugkeerde op de Amerikaanse televisie kon rekenen op verdeelde recensies. Veel kijkers werden verrast door de cynische toon en volwassen humor.

Wat One Million Moms betreft is die humor buitensporig. "De poppen die geliefd werden door kinderen in de jaren zeventig, tachtig en verder hebben het nu over abortus en promiscuïteit", schrijft de christelijke groep op hun website waarop wordt opgeroepen de serie van televisie te halen.

"Veel ouders zullen hun kinderen onwetend een aflevering laten kijken om er te laat achter te komen dat het een perverse serie is, tenzij ze op tijd worden gewaarschuwd. Hoeveel ouders willen de seksuele grappen aan kun jonge kinderen uitleggen?"

Volwassen humor

Voorstanders van de nieuwe serie benadrukken juist dat bedenker Jim Henson, die in 1990 overleed, altijd al een mix van volwassen en kinderlijke humor wilde in The Muppets. Dochter Lisa Henson, directrice van productiemaatschappij The Henson Company, vertelt aan Variety dat haar vader blij zou zijn met alle aandacht.

"Iedere productie van The Muppets had een wat andere toon dan de voorgaande. Zolang de karakters herkenbaar en beminnenswaardig zijn, past de huidige toon perfect. Ik denk dat het natuurlijk en erg grappig is om ze nu in een moderne context te zetten."