Tim Haars koos er nooit bewust voor acteur te worden, maar wist al wel snel hoe hij het werk aan wilde pakken. "Ik had meteen een plan: divers zijn, als acteur veel rollen spelen."

Dat vertelt Haars deze week in Viva.

Haars dankte zijn doorbraak als acteur aan New Kids, maar "wilde niet die gast blijven met dat blik bier, die mat en die snor". "Ik heb ook heel bewust nee gezegd tegen bepaalde dingen", aldus de acteur. Tegenwoordig is Haars te zien in de politieserie Bureau Raampoort.

Inmiddels weet de 33-jarige acteur precies wat hij wil en is hij heel gefocust. "Maar ik heb nooit gezegd: jongens, ik word acteur. Die ambitie had ik niet. Het is gewoon zo gelopen."

Stuntman

Als kind wilde Haars stuntman of motorcrosser worden. "Mijn vader was Nederlands kampioen. Maar ik mocht het niet, te gevaarlijk. Toen ben ik professioneel gaan skaten, om toch die stunts te kunnen doen. Eigenlijk heb ik altijd alleen maar dingen gedaan die ik leuk vond."

Dat hij geen toneelopleiding volgde, was iets waar Haars zich soms voor schaamde. "Maar nu dingen toch soort van zijn 'gelukt', vind ik het eigenlijk wel mooi. Ik heb het gewoon anders gedaan."