De makers van de komische dramaserie Dokter Tinus overwegen een film te maken. Dat zegt hoofdrolspeler Thom Hoffman in een interview met NU.nl.

Volgens Hoffman is het plan nog vaag, maar Dokter Tinus zou bijvoorbeeld "een seizoen kunnen besluiten met een speciale kerstfilm".

"We merken ook aan Gooische Vrouwen dat het goed werkt. Maar vergis je niet, Gooische Vrouwen bestaat nu al weer een paar jaar. Zoiets moet je opbouwen en pas dan moet je het doen. Je moet dat niet te vroeg doen", aldus Hoffman.

Samenwerkingsverband

Bij het maken van een film zouden de Nederlandse producenten van Dokter Tinus gebruik kunnen maken van hun samenwerkingsverband met de producenten van het Engelse Doc Martin, de serie waar Dokter Tinus op is gebaseerd.

Volgens Hoffman vereist een film in het komische dramagenre "nog grotere schrijversgaven" dan het maken van een serie. De acteur vindt dat de Engelsen unieke kwaliteiten hebben in het schrijven van scenario's in dit genre.

Hoffman is dan ook verheugd met de eventuele samenwerking. "Er wordt al nagedacht over hoe we in de toekomst dingen kunnen ontwikkelen met elkaar. En daar ben ik ook nauw bij betrokken, dus dat vind ik heel spannend", besluit Hoffman.