Het Nederlandse tv-drama Vrij van regisseur Martijn de Jong en scenarist Laura van Dijk heeft de 'Independence Award' gewonnen van het Oldenburg International Film Festival in Duitsland.

Het festival van Oldenburg geldt samen met Venetië en Toronto als een van de belangrijkste herfstfestivals voor onafhankelijke films.

Vrij gaat over de wonderbaarlijke vriendschap tussen de levenslang gevangene Kevin (Mads Wittermans) en het fantasierijke 10-jarig meisje Mariska (Ysa Dekker), die haar spreekbeurt wil houden over moordenaars en contact legt met Kevin.

Er groeit een bijzondere band tussen de twee, maar hoe meer de twee naar elkaar toe groeien, hoe meer de man wordt geconfronteerd met zijn levenslange lot.

Nominaties

Vrij is ook geselecteerd voor de competitie van het internationale filmfestival van Nice, dat dit jaar plaatsvindt tussen 9 en 16 oktober. Het festival van Nice is gespecialiseerd in Europese korte films.

Ook is het scenario van Vrij genomineerd voor de prestigieuze Prix Genève in de categorie Meest Vernieuwende TV Fictie Script 2015. Eerder ontving Wittermans al een Gouden Kalf-nominatie voor zijn hoofdrol.