Actrices Jelka van Houten en Tanja Jess gaan de hoofdrollen spelen in de nieuwe Nederlandse tv-serie Trollie. Zij spelen twee schoonzussen die ruzie krijgen als er een bergtrol in huis komt wonen. 

Belangrijke bijrollen worden gespeeld door Olga Zuiderhoek, Tjebbo Gerritsma en Kees Boot.

Dat heeft producent Johan Nijenhuis zondag bekendgemaakt. In Trollie gaat de hele familie op vakantie naar een afgelegen berghuisje. Hier ontmoet zoon Max, gespeeld door nieuwkomer Leo Willems, een trol, die niet weet hoe hij naar huis moet komen. Max besluit het wezentje te helpen.

De serie beleeft zijn wereldpremiere in de herfstvakantie op het Cinekid-festival. De KRO-NCRV zendt zaterdag 17 oktober de eerste van tien afleveringen uit op NPO3. In België wordt de serie uitgezonden door Ketnet. Trollie is geschreven door Pieter Bart Korthuis (Penoza).

Nijenhuis omschrijft de serie als "een familiesprookje". Het is volgens de producent lang geleden dat er bovennatuurlijke wezens in een Nederlandse serie voorkwamen. "Het is een uitzonderlijke serie omdat er plek is voor het fantasievolle en onverklaarbare."