Monic Hendrickx is in de prijzen gevallen tijdens filmfestival Film by the Sea. De actrice kreeg de Grand Acting Award, een prijs voor filmmakers of acteurs met bijzondere verdiensten voor de filmindustrie.

A Perfect Day van Fernando León De Aranoa won de Diorapthe Film- en Literatuur Award. De film naar het boek Dejarse Llover van Paula Farias is volgens de vakjury "een film met een grote noodzaak. Een film die meer bood, een vertelling die ons in de waanzin van oorlog en geloofsconflicten deed stappen." Het scenario van A Perfect Day was volgens de jury "perfect. Zowel zwaar als licht, waar goed niet altijd goed is en slecht niet altijd slecht."

Tijdens Film by the Sea, dat film en literatuur als hoofdthema heeft, werden nog meer prijzen uitgereikt. Zo ging de Sylvia Kristel Award naar actrice Genevieve Gaunt en won Marguerite de prijs voor beste Franstalige film, La Grenouille.

De Parel, de publieksprijs voor de beste boekverfilming van het afgelopen jaar, ging naar Still Alice. De film vertelt over een vrouw (Julianne Moore) die op jonge leeftijd alzheimer krijgt.

Donderdagavond werden de winnaars van de Youth Jury Award en de International Student Jury Award al bekendgemaakt. Deniz Gamze Ergüven won de Youth Jury Award met haar film Mustang, de International Student Jury Award ging naar de zwart-wit film Viaje van regisseur Pas Fábrega.