Hoewel hij ze nog niet heeft gezien, is Apple-directeur Tim Cook niet blij dat er een reeks films over Steve Jobs verschijnen.

"Veel mensen proberen opportunistisch te zijn en dat haat ik", aldus de Apple-directeur in de nacht van dinsdag op woensdag in The Late Show with Stephen Colbert. "Dit is niet een geweldig onderdeel van onze wereld."

De topman zei dat Steve Jobs een "fantastisch mens" was. "Hij vond dingen uit die anderen niet konden uitvinden. Hij loste problemen op die anderen niet konden oplossen."

Zowel de documentaire The Man in the Machine als de speelfilm Steve Jobs vertonen de overleden Apple-oprichter naar verluidt als een man met een donkere kant. 

Biografie

De speelfilm, met Michael Fassbender in de hoofdrol, is gebaseerd op de biografie van Steve Jobs die werd geschreven door Walter Isaacson. In het boek werd Jobs omschreven als een geniale zakenman met eigenaardige persoonlijkheidstrekjes en een turbulent privéleven.

In het interview besprak Cook ook het feit dat hij vorig jaar bekendmaakte homoseksueel te zijn. De topman zei een verantwoordelijkheid te voelen om op te komen voor mensen die worden gediscrimineerd op basis van hun seksualiteit.