Oud-voetballer David Beckham is er klaar voor om een carrière als acteur te beginnen.

Dat vertelt hij aan The Times.

De ex-voetballer van onder andere Manchester United en Real Madrid heeft zijn zinnen gezet op meerdere films, waaronder Knights of the Roundtable: King Arthur van zijn goede vriend Guy Ritchie. "Ik weet heel goed dat veel oud-voetballers gefaald hebben als acteur", aldus de veertigjarige Beckham.

"Acteren is heel moeilijk. Je moet er talent voor hebben. Daarom ga ik het rustig aan doen, veel leren en veel oefenen. De cameo in The Man From U.N.C.L.E. vond ik geweldig om te doen. En weet je; gelukkig heb ik ervaring met negatieve kritieken. Daar kan ik goed mee omgaan."

Eerste rol

Zijn eerste echte rol is in de eerdergenoemde film Knights of the Roundtable: King Arthur. "Ik heb dertien zinnen. Nou, ik heb me dan ook flink voorbereid. Guy heeft mij goed geholpen; we hebben een uur per dag geoefend. Het was zwaar, maar het ging uiteindelijk best goed."

Aan de film van Guy Ritchie doen Charlie Hunnam, Jude Law, Eric Bana en Poppy Delevingne mee. Het is niet de eerste keer dat de oud-voetballer met de regisseur heeft samengewerkt: naast The Man From U.N.C.L.E. werkten de twee vrienden in 2013 aan een reclamefilmpje voor modeketen H&M.