De veiling van het filmblad Schokkend Nieuws heeft zaterdagavond bijna 4.000 euro opgeleverd. Dat heeft veilingmeester en oud-hoofdredacteur Jan Doense laten weten. Het originele Star Wars-poster uit 1977 ging voor 300 euro van de hand.

De poster draagt zelfs nog een stempel van het filmbedrijf van de Nederlandse City Theaters waar de eerste Star Wars-film in 1977 draaide.

Het noodlijdende blad, dat schrijft over horror- en fantasyfilms, organiseerde de fundraiser om in aanloop naar een structurele oplossing de komende maanden door te komen.

Er gingen verder diverse unieke filmposters, elpees met soundtracks, gesigneerde filmscenario's en andere bijzondere parafernalia onder de hamer. Het meeste bracht een gesigneerde poster van de horrorfilm The Ward van genre-icoon John Carpenter op: 400 euro. 

Teruglopende advertentie-inkomsten

Schokkend Nieuws kampt, net als veel andere bladen, met teruglopende advertentie-inkomsten, vertelt hoofdredacteur Barend de Voogd. “Maar na 23 jaar en met een groeiend aantal abonnees geven we niet zomaar op. Vandaar hebben we deze benefietavond georganiseerd. Iemand moet toch blijven schrijven over al die obscure, verrassende en mooie oude en nieuwe genrefilms? En dan niet online, maar écht, op mooi papier.”

Het blad, dat wordt gemaakt door vrijwilligers, werkt aan een structurele financiering. Maar de fundraiser moet de uitgave “even de winter door helpen”.