Marvel-auteur Stan Lee denkt te weten waarom Fantastic Four deze zomer geen succes is geworden. De bedenker van de stripreeks is niet geraadpleegd voor de film.

Dat vertelt hij in een interview met Larry King.

Lee is regelmatig te zien in Marvel-films, waar hij een kleine rol in krijgt als grapje. In de nieuwe Fantastic Four was de 92-jarige schrijver echter niet te zien.

Glimlachend zegt hij dat dat best eens een reden zou kunnen zijn voor het mislukken van de film als kassucces. Serieuzer voegt hij daar aan toe dat hij niet gevraagd is mee te denken over het verhaal.

Lee heeft de film niet gezien, dus wil niet ingaan op verdere details over waarom de film niet geslaagd is.

Video: Stan Lee verklaart flop Fantastic Four

Recensies

Regisseur Josh Trank sprak zich begin augustus woedend uit over alle slechte recensies die de superheldenfilm ontving. Destijds schreef de regisseur dat hij een betere versie had, maar dat de filmstudio hem in de weg had gezeten. 

"Een jaar geleden had ik een fantastische versie, die ook geweldige recensies zou hebben gekregen. Jullie gaan die versie waarschijnlijk nooit zien. Dat is de realiteit", schreef hij destijds op Twitter, waarna hij het bericht snel weer verwijderde.