Het overlijden van acteur Paul Walker heeft weinig invloed gehad op de tweede verfilming van het computerspel Hitman. Homeland-acteur Rupert Friend vervangt de oorspronkelijke hoofdrolspeler van het tweede deel.

Dat zegt de cast van de film tegen NU.nl.

Oorspronkelijk was Paul Walker gecast als huurmoordenaar Agent 47, maar de Fast and the Furious-ster overleed eind 2013 op 40-jarige leeftijd bij een auto-ongeluk. Walker werd vervangen door Homeland-acteur Rupert Friend.

De acteurs noemen het ongeluk "vreselijk verdrietig", maar zeggen Walker nooit ontmoet te hebben. "Ik kan het niet vergelijken”, aldus Zachary Quinto, die John Smith speelt. "De enige Agent 47 die ik ken is Rupert, en met hem werken was een waar genoegen."

'Fantastische acteur'

"Voor mij ging het er om dat we de beste film mogelijk konden maken en recht zouden doen aan een wereld die gecreëerd is en geliefd is bij een enorme groep fans", aldus Friend.

Dat is volgens zijn collega-acteurs gelukt. "Rupert Friend is een fantastische acteur. Hij is enorm getalenteerd, intelligent en toegewijd", zegt collega Zachary Quinto.

Volgens Hannah Ware, die in Hitman: Agent 47 de rol van vrouwelijke tegenspeelster Katia van Dees op zich neemt, heeft Friend "heel, heel goed werk geleverd".

Bekijk een deel van het interview:

'Tegenvallende personages'

Zachary Quinto noemt Hitman: Agent 47 bovendien een "dikke actiefilm". "Het is een spannende, snelle film die non-stop actie bevat. Maar de personages worden ook uitgediept", aldus de acteur. "De film bevat meerdere lagen."

De film valt echter niet in de smaak bij veel filmcritici. The Guardian heeft het over "tegenvallende personages" en "ongeloofwaardige plotwendingen". Variety doet daar nog een schepje bovenop: regisseur Aleksander Bach focust volgens het filmblad te veel op vermoorde vijanden en te weinig op de inhoud van het personage.

Hitman: Agent 47 draait vanaf donderdag in Nederlandse bioscopen.