Sony Pictures heeft een voorlopig akkoord bereikt over een schikking met negen voormalige medewerkers die het bedrijf hadden aangeklaagd. Dat deden zij nadat hun persoonlijke gegevens als gevolg van een hack op straat kwamen te liggen.

Het principeakkoord over de schikking werd afgelopen dinsdag officieel ingediend door de advocaten van de aanklagers, meldt Deadline.

Details over de schikking ontbreken, maar de aanklagers eisten in de zaak een schadevergoeding. 

De ex-werknemers hebben nog tot 19 oktober om een officieel verzoek tot goedkeuring van de schikking in te dienen. Daarom zullen alle nog geplande hoorzittingen waarschijnlijk uitgesteld worden tot na die deadline.

Een daarvan betreft een hoorzitten over het toekennen van een zogeheten 'class action'-status aan de zaak. Daarmee zou een veel grotere groep slachtoffers vertegenwoordigd kunnen worden. Dat lijkt nu van de baan.

Sony-hack

De hack van Sony kwam eind november aan het licht en verscheen de weken erna nog veelvuldig in het nieuws omdat er steeds meer gevoelige informatie uitlekte, waaronder e-mails waarin de houding van bepaalde Hollywood-acteurs wordt gehekeld.

Ook kwamen contractonderhandelingen op straat te liggen. In de door hackers gepubliceerde data stonden ook de persoonsgegevens van zo'n drieduizend huidige dan wel voormalige medewerkers van Sony's filmstudio.