A Hole in My Heart van regisseur Mees Peijnenburg is namens Nederland ingezonden voor de Oscars in de categorie Korte Fictiefilm. 

Een jury van Nederlandse filmprofessionals heeft de 9 minuten durende film geselecteerd om mee te dingen voor de prestigieuze Academy Awards, maakte filminstituut Eye International bekend.

Volgens de jury komen alle elementen van een goede film samen in A Hole in My Heart: regie, scenario, acteurs, cameravoering, montage en muziek.

"De regisseur creëert een mooie balans tussen droevige en vrolijke elementen, waardoor het verhaal je grijpt en met zich mee voert.''

Trailer: 'A Hole in My Heart' 

Fransman

Hoofdpersoon in de zwart-witfilm is de negentienjarige Fransman Henri, die na het overlijden van een dierbare door een verkeersongeluk wordt geconfronteerd met de vergankelijkheid en de kwetsbaarheid van het leven.

De film, met de originele titel Un Creux dans Mon Coeur, ging begin dit jaar in première tijdens de Berlinale in Berlijn. Daarna was de film op een groot aantal internationale festivals te zien. In Nederland is de film later deze maand te zien tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht.

A Single Life

Welke titel wordt ingezonden in de categorie Beste Buitenlandse Film, is nog niet bekend. Op 14 januari maakt The Academy in Los Angeles de nominaties bekend in alle categorieën, waaronder die voor 'Live Action Short Film'. De Oscars worden uitgereikt op 28 februari.

Vorig jaar stuurde Nederland de speelfilm Lucia de B. en de korte animatiefilm A Single Life in voor de Oscars. A Single Life werd genomineerd, maar greep uiteindelijk naast de Amerikaanse filmprijs.