De eerste aflevering van seizoen 5 van Game of Thrones werd tegelijkertijd uitgezonden in 173 landen en heeft daarmee een plekje bemachtigd in het Guiness Book of Records.

Televisiestation HBO koos voor de nieuwe uitzendingsstrategie nadat de populaire televisieserie een minder positief record hield, namelijk dat van meest illegaal gedownloade serie. Enkele maanden eerder koos CSI ervoor om in twee landen tegelijkertijd uit te zenden, dat record is nu ruimschoots verbroken door Game of Thrones.

"Ik ben verheugd dat Game of Thrones nu deel uitmaakt van Guiness World Records", reageert actrice Maisie Williams verheugd in een statement." Ik ga het niet aan mijn stiefbroer vertellen omdat hij het boek altijd voor de kerst cadeau krijgt. Ik kan niet wachten om zijn reactie te zien."

Game of Thrones is niet de enige televisieserie met vermeldingen in het nieuwe Guiness Book of Records. House of Cards draagt de eer als eerste serie die middels online streaming in première ging en de eerste webserie die een Emmy won. The Simpsons brak met een marathon het record voor langste ononderbroken uitzending toen vorig jaar alle afleveringen ooit gemaakt achter elkaar werden uitgezonden.