De nominaties voor Beste Film, Beste Acteur en Beste Actrice voor de Gouden Kalveren 2015 zijn bekendgemaakt. Onder andere Prins en Bloed, Zweet en Tranen zijn genomineerd.

Dat werd dinsdag tijdens De Wereld Draait Door bekendgemaakt.

Ook Gluckauf, Schneider vs. Bax en De Surprise maken kans op de Gouden Kalf voor Beste Film. De uitreiking van de Gouden Kalveren vindt vrijdag 2 oktober plaats tijdens het slotgala van het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Bloed, Zweet en Tranen kreeg in de Nederlandse filmwereld veel positieve kritieken. Zo gaf NU.nl de film maar liefst vier sterren. "André Hazes mag dan alweer tien jaar dood zijn, voor zijn fans - en dat zijn er heel wat - is hij nog steeds springlevend."

De film Gluckauf is de grootste favoriet voor de Gouden Kalveren. De film is maar liefst tien keer genomineerd.

Beste Acteur

Tijdens het programma werden ook de nominaties in de categorie Beste Acteur onthuld. Martijn Fischer (Bloed, Zweet en Tranen), Matthijs van de Sande Bakhuyzen (Boy 7), Bart Slegers (Gluckauf), Frank Lammers (Michiel de Ruyter) en Vincent van der Valk (Gluckauf) zijn genomineerd.

Voor Van de Sande Bakhuyzen wordt de uitreiking extra spannend: de acteur is ook genomineerd voor Beste Mannelijke Bijrol in De Ontsnapping

Beste Actrice

Kim van Kooten (Onder het Hart), Georgina Verbaan (De Surprise), Elise van 't Laar (Tussen 10 en 12), Maria Kraakman (Schneider vs. Bax), Wende Snijders (Zurich) maken kans op een Gouden Kalf voor Beste Actrice.

Prins scoort met twee nominaties in de categorie Beste Vrouwelijke Bijrol; Elsie de Brauw en Sigrid ten Napel zijn beiden genomineerd. De film van Sam de Jong maakt ook kans op een Gouden Kalf voor Beste Scenario, Beste Camera, Beste Muziek en Beste Sound Design.

Video: Trailer Bloed, Zweet en Tranen

Trailer Bloed, zweet en tranen
Trailer Bloed, zweet en tranen

Alle berichten over het Nederlands Film Festival