Daniel Craig hoopt dat de nieuwste Bondfilm Spectre vrouwvriendelijker is dan eerdere delen. De acteur vindt het belangrijk dat de vrouwelijke rollen meer inhoud hebben.

Spectre, alweer de 24e Bondfilm, is het vierde en waarschijnlijk het laatste deel waarin Craig de rol van de charmante geheim agent speelt. De afgelopen jaren heeft de filmreeks weleens kritiek gekregen op de manier waarop vrouwen worden geportretteerd.

De rol van Bondgirl zou aan vernieuwing toe zijn.

Craig is het daarmee eens. "Ik hoop dat mijn Bond minder seksistisch en vrouwonvriendelijk is", zegt de 47-jarige filmster in een interview met Esquire.

"De wereld is veranderd. Zelf ben ik zeker niet zo. Maar Bond wel, en wat betekent dat? Dat je geweldige actrices cast en de vrouwelijke rollen zo goed mogelijk maakt."

Bekijk de trailer van Spectre:

Sneu

Bond leert tijdens zijn avonturen de mooiste vrouwen kennen, maar een betekenisvolle relatie zit er niet in. De acteur vergeet daarbij te vermelden dat zijn personage in On Her Majesty's Secret Service, toen nog gespeeld door George Lazenby, in het huwelijk trad maar dat zijn echtgenote werd doodgeschoten.

Craig, die zelf getrouwd is met de twee jaar jongere actrice Rachel Weisz, vindt dat eigenlijk best wel sneu voor '007'.

"Hij ontmoet allerlei beeldschone vrouwen, maar ze gaan ook weer weg. Dat is triest."

Spectre draait vanaf 6 november in de Nederlandse bioscopen. De cast bestaat verder uit onder anderen Christoph Waltz, Léa Seydoux en Monica Bellucci. Laatstgenoemde is met een leeftijd van vijftig de oudste actrice ooit die in de huid van een Bondgirl kruipt.