In een winkel van de supermarktketen Walmart zijn speelgoedfiguren van twee nieuwe Star Wars: The Force Awakens-personages gezien.

Dat meldt Jedi Temple Archives, aldus Slashfilm maandag.

Het gaat om de personages Sarco Plank en Asty. Sarco Plank komt uit de planeet Jakku, een van de nieuwe planeten in het zevende deel van Star Wars. Mogelijk speelt hij een grote rol in de beginscène van Rey, een van de hoofdpersonages van The Force Awakens.

De tweede is Asty, een piloot van het verzet in het iconische kostuum van de X-Wing-piloten. Volgens Slashfilm moeten fans er niet op rekenen dat hij een grote rol krijgt, aangezien speelgoedfabrikant Hasbro in het verleden ook van de minst grote personages een speelgoedfiguur heeft gemaakt.

J.J. Abrams

De nieuwe film wordt geregisseerd door Amerikaan J.J. Abrams. Die is onder meer bekend als regisseur van de twee meest recente Star Trek-films, en als maker van tv-series Alias en Lost. In tegenstelling tot de vorige drie delen zegt Abrams minder gebruik te maken van special effects, maar meer echte sets en effecten toe te passen.

Het scenario van Star Wars: The Force Awakens is van de hand van Lawrence Kasdan, de scenarist van de hoogst gewaardeerde Star Wars-film The Empire Strikes Back. De muziek is wederom gecomponeerd door John Williams.

Disney

Star Wars: The Force Awakens is de eerste Star Wars-film die wordt uitgebracht sinds Disney de serie in 2012 van bedenker George Lucas heeft overgenomen. Lucas is voor dit zevende deel en nog twee te verschijnen films creatief consultant.

Het zevende deel van Star Wars gaat op 18 december 2015 in première.