Actrice Georgina Verbaan neemt dit jaar zitting in de jury van het Nationaal Film Festival voor Scholieren (NFFS).

Dat heeft de organisatie zondag bekendgemaakt.

Tijdens het festival, dat op 14 september voor de elfde keer plaatsvindt in Lelystad, vertonen jongeren tussen de 12 en 18 jaar hun zelfgemaakte filmproducties. Alle inzendingen worden in het Agora Theater Lelystad gepresenteerd, ook vinden daar meerdere workshops plaats voor de jonge deelnemers.

Deze worden gegeven door juryleden en andere professionals uit de film- en televisiewereld. Tijdens het slotgala 's avonds wordt het festival feestelijk afgesloten met de bekendmaking van de winnaars.

De juryleden beoordelen alle deelnemende films in de categorieën live action fictie, live action non-fictie, animatie en 1-minuutfilms. De winnaars vertegenwoordigen Nederland tijdens het Internationale Jongeren Filmfestival 'Camera Zizanio', dat van 28 november tot en met 5 december 2015 plaatsvindt in Griekenland.

Het NFFS heeft in de afgelopen tien edities al een aantal succesvolle winnaars voortgebracht. Thomas van der Gronde, die in 2008 won, is nu actief als cameraman en werkte mee aan Chez Nous en Bro's Before Ho's. Acteur Nick Golterman won in 2009 en 2010 en was onlangs te zien in films als Aanmodderfakker en De Overkant. Veel voormalig winnaars studeren momenteel aan de Filmacademie.