Hockeyster Ellen Hoog heeft de film The Notebook inmiddels al ruim vijftig keer gekeken, om zo optimaal voor te bereiden voor een belangrijk toernooi.

Dat vertelt ze zaterdag in gesprek met Volkskrant Magazine.

Het kijken van The Notebook begon tijdens het EK in 2005. Dat deed de 29-jarige hockeyster met haar collega Naomi van As. Wat volgde was een geweldige halve finale, met Hoog en Van As als de besten van het team. "We zeiden tegen elkaar: dat komt door The Notebook", zegt Hoog.

"Voor de finale keken we 'm weer. We wonnen dat EK. Het begon als geintje, maar daarna moest-ie voor elke belangrijke wedstrijd op. Vijf jaar later waren we er echt klaar mee. Ik kende 'm woordelijk uit mijn hoofd. We besloten Big Fish te gaan kijken, maar dat werkte niet."

Niet verloren

Hoog vertelt dat zij en haar teamgenoten niet meer verliezen zodra ze vlak voor de wedstrijd The Notebook hebben gezien. "Laatst tijdens de World League besloten Naomi en ik 'm over te slaan. We konden het niet opbrengen. Maar toen kwam het team in opstand. Ze werden echt boos. We moesten. Dus hebben we toch maar gekeken", vervolgt ze.

De hockeyster denkt dat ze de film nog twaalf keer moet zien. "Waarschijnlijk stop ik na de Olympische Spelen volgend jaar. Nog twaalf keer die film. Daarna kijk ik 'm nooit meer."