Regisseur Norbert ter Hall en scenarist Robert Alberdingk Thijm, het duo dat ook verantwoordelijk is voor hitserie A'dam-EVA, gaan samen het boek De Belofte van Pisa van schrijver Mano Bouzamour verfilmen. 

Dat heeft producent Rolf Koot zaterdag gemeld. De opnames moeten in de loop van 2016 plaatsvinden.

De roman vertelt over de tiener Sam, die is aangenomen op een elitair lyceum. Zijn broer, die in de zware criminaliteit zit, laat hem een belofte doen. Sam moet als enige van zijn familie zijn vwo-diploma halen. Maar vooroordelen en het onbegrip van zijn familie maken het niet gemakkelijk deze belofte na te komen.

Acteurs zijn nog niet bekend. "We zijn vooral op zoek naar een goede hoofdrolspeler", legt producent Koot uit. "Er loopt ontzettend veel acteertalent van die leeftijd rond in Nederland. Soms moet je daar gewoon tegen aan lopen, zoals eerder ook de makers van de coming of age-film Prins overkwam."

Norbert ter Hall en Robert Alberdingk Thijm zijn op dit moment druk bezig met het derde seizoen van A’dam-EVA. Eerder maakten zij samen ook de series Waltz en Zeeuws meisje en de speelfilm Monte Carlo.