Acteur Robin Boissevain heeft voor 3Lab, het NPO-platform voor jong talent, een eigen speelfilm gemaakt. 

Parnassus is een variatie op Romeo en Julia van Shakespeare, maar dan over de verboden liefde tussen de kinderen van twee elkaar beconcurrerende Amsterdamse snackbareigenaars. De film gaat begin oktober in première.

De hoofdrollen in Parnassus worden gespeeld door Yannick de Waal, Hanneke Van der Paardt, Raymond Thiry, John Buijsman en Niels Gomperts. Boissevain, vooral bekend van zijn hoofdrol in de internationale hit Spijt!, schreef ook zelf het scenario en ontwikkelde het project met producent Jesse van der Pluijm.

"Het idee kwam opeens uit de lucht vallen toen ik langs een snackbar reed: ik voelde opeens dat er een script moest worden geschreven", vertelt Boissevain. "Het is geweldig dat een platform als 3Lab jong talent steunt en mij de kans heeft geboden al op jonge leeftijd te ervaren hoe het is om een serieus project te leiden."

Budget

Het budget van de film bedroeg 20.000 euro. Alle acteurs werkten voor niets mee aan Parnassus. "Ik had onderschat hoe lang ik ermee bezig zou zijn en hoe eng het zou zijn om de leiding te hebben op de set", bekent Boissevain. "Maar ik had ook nooit gedacht dat ik het zó fascinerend zou vinden." 3Lab zendt het liefdesdrama op 17 oktober uit.

De 18-jarige regisseur volgt dit najaar een filmcursus in Denemarken. Eerder maakten ook leeftijdsgenoten en acteurs Gijs Blom en Nils Verkooijen met minimale middelen hun eigen debuutfilm.