Ellen Page vindt het beledigend als acteurs moedig genoemd worden om het feit dat ze een rol van een homoseksueel spelen. 

Dat vertelt ze in een interview met Time.

"Als acteurs moedig genoemd worden om LGBTQ-mensen te spelen is dat ronduit beledigend. Ik zal nooit moedig genoemd worden als ik een hetero speel en dat zou ook niet moeten", vertelt Page die zelf begin vorig jaar uit de kast kwam.

"Misschien is dit iets slechts om te zeggen, maar ik vind het lastig als acteurs moedig worden genoemd. Dat snap ik niet, want ons werk is om iets van een pagina te lezen."

Opluchting

In haar nieuwe film Freeheld speelt Page een lesbische vrouw. Ze ervoer dit als een opluchting. "Ik had een diep gevoel van rust op de filmset die ik lang niet gevoeld had. Het was een geweldige ervaring om een homoseksuele vrouw te spelen die zo inspirerend is. Echt, als ik voor de rest van mijn leven homoseksuele karakters zou kunnen spelen zou dat geweldig zijn."

Page werkt dan ook aan nieuwe projecten met lesbische vrouwen in de hoofdrollen. Dat betekent niet dat ze niet meer warm loopt voor heteroseksuele rollen. "Natuurlijk ben ik er voor in om heteroseksuele karakters te spelen als die interessant zijn. Maar ik ben gay, dus als ik in een bioscoop ga zitten en La Vie d'Adele zie is dat een groot genot. Het ligt nou eenmaal dichterbij wat je hebt meegemaakt als lesbische vrouw."