Terrence Howard heeft een kleinere rol in het tweede seizoen van Empire gekregen wegens de persoonlijke problemen die hij momenteel heeft.

Dat meldt Page Six.

Vanwege een scheiding en eerdere beschuldigingen van huiselijk geweld aan het adres van de 46-jarige acteur hebben de producenten besloten om hem niet al te veel zendtijd te geven. "Aan het eind van het eerste seizoen gebeurt er ook iets waardoor het logisch is dat je hem in het tweede seizoen minder ziet", aldus een bron.

Een aantal dagen geleden werd bekend dat Terrence Howard in het gelijk is gesteld door de rechter in een zaak over een regeling die hij met zijn ex-vrouw Michelle Ghent trof. 

Alimentatie

Howard zegt dat hij onder druk een overeenkomst over de alimentatie met zijn ex sloot. Ghent eist 5800 dollar (5139 euro) per maand van de acteur, mede vanwege zijn recente succes in de Amerikaanse serie Empire. Als Howard niet akkoord zou gaan met haar voorstel dreigde ze naaktfoto's en video's van hem vrij te geven.

De uitspraak betekent dat Howard en Ghent opnieuw naar de rechter moeten om tot een overeenkomst te komen, mogelijk moet Ghent hem dan geld terugbetalen.

Howard scheidde onlangs ook van zijn derde vrouw, de 38-jarige Mira Pak, met wie hij sinds 2013 getrouwd was. Op 27 juli werd het huwelijk officieel ontbonden. Pak vroeg de scheiding al in maart aan, toen ze zwanger was van het eerste kind van haar en de 46-jarige acteur.