Waldemar Torenstra lag deze zomer geregeld jammerend in bed. Tijdens de opnames voor de nieuwe dramaserie Vechtershart kreeg de 41-jarige acteur geregeld rake klappen, vertelt zijn geliefde Sophie Hilbrand donderdag in De Telegraaf. 

"Soms werd Waldemar wel driemaal per nacht kermend van de pijn wakker."

Vechtershart, over een voormalig K1-kampioen die zijn carrière na vier jaar achter de tralies weer probeert op te pakken, was een idee van Torenstra. "Waldemar doet al jaren aan kickboksen en had zelf het idee om deze serie te maken", vertelt Hilbrand.

"Door de manier waarop de serie is gefilmd, was het niet mogelijk om gebruik te maken van een stand-in. Hij vecht natuurlijk met professionals en die trappen niet dóór zoals in een wedstrijd, maar ze raken hem natuurlijk wel."

Cosmetische chirurgie

Niet alleen Torenstra was deze zomer druk aan het werk, ook Hilbrand was volop aan de slag. Voor haar nieuwe programma Sophie in de kreukels dook de blondine in de wereld van de cosmetische chirurgie. Zelf is Hilbrand 'niet erg' ijdel.

"Wat ik wel merk, is dat ik een ander beeld van mijn gezicht heb dan de realiteit is. Dat het dan een beetje tegenvalt als je in de spiegel kijkt, snap je? In mijn programma komt ook een wetenschapper aan het woord die vertelt dat mensen die veel in de spiegel kijken een negatiever beeld van hun eigen uiterlijk hebben dan anderen. Dat werkt ingrepen natuurlijk in de hand."