Kristen Stewart en Jesse Eisenberg uit American Ultra stellen dat de film goed laat zien dat er ergere dingen bestaan dan wiet.

Dat vertellen ze in gesprek met NU.nl.

"Eigenlijk zijn de personages die blowen de meest aardige personen en de meest nare personen in de film blowen niet. Nou, dat zegt al dat de mensen die marihuana gebruiken lekker vredig zijn", vertelt Eisenberg. "Maar dit is absoluut geen politieke film."

Eisenberg speelt een jongen die samen met zijn vriendin, gespeeld door Stewart, in een kleine Amerikaanse stad woont. Als zaken uit zijn verleden weer naar boven komen neemt zijn leven een onverwachte wending en wordt hij doelwit van een operatie van de regering om hem weg te vagen.

CIA

American Ultra maakt volgens de 31-jarige acteur een statement als het om de CIA gaat. De titel van de film verwijst naar het geheime experiment van de CIA, MK Ultra, dat in de jaren vijftig werd opgestart.

De CIA probeerde met het experiment hersenfuncties en gemoedstoestanden te manipuleren. "Het experiment is stopgezet, maar wat nou als de CIA door was gegaan? Dan gebeuren er echt veel narigheden", benadrukt Eisenberg.

Bekijk een deel van het interview:

Samenwerking

Het is niet de eerste keer dat Stewart en Eisenberg samen in een film te zien zijn: zes jaar geleden verscheen Adventureland. Die samenwerking is hen goed bevallen. "Het lijkt alsof we een contract getekend hebben, maar we hebben eigenlijk best veel geluk gehad dat we weer samen mogen werken", vertelt Stewart.

"We zijn vrienden en houden ervan met elkaar te werken. En het wordt steeds beter! Als je een tijdje met Jesse optrekt word je vanzelf beter in acteren. Logisch ook, want je hoeft niet je best doen om het gezellig te maken."

De 25-jarige actrice is ook samen met Eisenberg te zien in de nieuwe Woody Allen-film. "Door te zeggen dat we nog niet heel veel over het project weten, zeggen we eigenlijk al te veel", zegt de acteur.

Californië

Wel wil Stewart vertellen dat de Allen-film voor het eerst sinds tijden in Californië wordt opgenomen. "Het is eigenlijk heel grappig. Ik woon vlakbij Hollywood, maar tegenwoordig worden alle Hollywoodfilms buiten Californië opgenomen. Het is heel zeldzaam dat de opnames vlakbij mijn huis zijn."